Számmisztika - Mi a közös az asztrológiában és a számmisztikában?

Mi a közös az asztrológiában és a számmisztikában?

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Számmisztika.hu

Címkék: 

Az asztrológia és a numerológia két külön téma, ugyanakkor számos helyen összekapcsolódnak egymással. Az alábbiakban érdekes összehasonlítást végeztünk e két tudománnyal kapcsolatban, - az eredmény valóban izgalmas lett...

Asztrológia: A bolygók tanulmányozásával, mozgásával és befolyásával foglalkozó tudomány. A védikus asztrológiában 9 alapvető bolygó ismert, mely hatással van az emberek életére. Ezek a Nap, a Hold, a Mars, a Vénusz, a Jupiter, a Szaturnusz, a Merkúr, a Ketu és Rahu. Az asztrológia képes rávilágítani a jövő eseményeire, s megtalálni a kiutat, ha rossz időket élünk.

Numerológia: A numerológia a számokkal és azok sorsunkra gyakorolt hatásával foglalkozik. Segít megismerni a személyiségünket, tetteink okait, jövőn lehetőségeit, szerencsés számainkat, a hozzánk passzoló színeket, segítő ékköveinket és egy névváltoztatás során a legmegfelelőbb új nevünket is.

Hogyan függnek össze? Minden bolygóhoz egy szám is köthető:

Nap = 1
Hold = 2
Jupiter = 3
Rahu (Uránusz) = 4
Merkúr = 5
Vénusz = 6
Ketu (Neptunusz) = 7
Szaturnusz = 8
Mars = 9


Ahogy az univerzumban a Nap van uralkodó pozícióban, úgy a horoszkópunkban is vezető szerepet kapott. Az egyes számmal rendelkezőek dominálnak majd uralkodnak másokon, igazi kreatív emberek lesznek. A numerológiában hasonló az értelmezés: ha 1-jén születtél, kreatív ember leszel, vezetsz majd másokat, kiemelkedsz egy csoport élén, dominálsz mások felett.

Vénusz: Az asztrológiában, ha a Vénusz jó helyzetben áll a horoszkópodban, romantikus személy leszel, aki sokat ad majd a szerelemre és a szexre, illetve képes lesz bármit feláldozni a szerelem érdekében. Sokat foglalkozol életed során szerelmi ügyekkel és sikeres is leszel benne. A numerológiában, ha a születési számod a 6-os, nagyon romantikus jellemvagy, akinek a szeretet tényleg sokat jelent.

A bolygók neme: A védikus asztrológiában a Jupiter és a Nap például maszkulin bolygók, míg a Hold és a Vénusz femininek. A Merkúr egy semleges nemű bolygó, akárcsak a numerológiában az 5-ös szám, mely az 1-4 és a 6-9 között helyezkedik el, - éppen középen!

Hogyan használjuk az asztrológiát és a numerológiát? Ha a jövődben rejlő lehetőségek érdekelnek, az asztrológia jó választás számodra! Ha a neked legmegfelelőbb nevet, vagy szerencsés köveidet keresed, akkor a numerológia állhat segítségedre inkább!  A legjobb eredmény érdekében egy numerológusnak mindig használnia kell az asztrológiát, egy asztrológusnak pedig egy kicsit a számmisztikát! Egy asztrológusnak rendelkeznie kell tehát a numerológia tudományának ismeretével és ez fordítva is igaz.

Megjegyzés: a témát még elég hosszasan, bővebben kifejtve lehet taglalni, itt csak egy csöppnyi információáramlatot indítottunk el!


Témában megjelent publikációk


Hozzászólások

Hozzászólást csak regisztrált felhasználóink küldhetnek be!

Ha még nem tetted meg, regisztrálj itt, vagy jelentkezz be.

 

Nem érkezett még egy hozzászólás sem.

A portál ajánlata

Számokjelentése
Bíborcsillag horoszkóp
Kristályharmonizáció
Webáruház