Nagy Halloween számmisztika - hátborzongató...

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Számmisztika.hu

Címkék: 

Halloween a cukorkák, édességek, kosztümök és furcsa, sőt olykor viszolyogtató érzéseket kiváltó dolgok ideje. Holott az ősi ünnepségek egészen másképpen zajlottak.

Mi leástunk a Halloween történetének legősibb bugyraiba, hogy néhány elfeledett és érdekes sztorit tárjunk fel a Halloween különböző történelmi neveivel kapcsolatban. Hátborzongatót ugyan nem találtunk, de érdekességeket annál inkább!

Samhain

A mai ember számára ismert Halloween nap ír területen gyökerezik, - Samhain fedőnév alatt. A kelták hittek benne, hogy ezen az éjszakán a halottak szellemei visszatérnek a földre mindenféle pusztítást hagyva maguk mögött. Az ünnepséghez a kelták állati fejeket és bőrt húztak magukra és nagy szabadtéri tűznél terméseket égettek el állati áldozatokkal együtt a szellemek javára.

Numerológiai szempontból a Samhain szó a 2-es számot hordozza magában. Pozitív dolog, hogy ez a szám harmóniát, együttműködést és feltámadást jelent, negatív szempont viszont, hogy félelmet is hordoz. A kelták megtanulták a pozitív jellemzőit kihasználni e névnek a negatív tulajdonságok legyőzése érdekében. Ahelyett, hogy féltek volna a halottaktól, akik pusztítani jöttek a földre, inkább ünnepelték őket. A számot a 9-es szám is befolyásolja, mely jó adag feláldozás jelentést is visz ebbe a keverékbe. A kelták erősen remélték és hittek abban, hogy a kemény téli időszakon keresztül megvédik majd őket a szellemek a termés- és állatáldozatok bemutatása miatt.

Mindenszentek éjszakája

Mikor a keresztények leigázták a pogány tradíciókat, november 1-jét Mindenszentek éjszakájának nevezték el. Az új név teljesen új lelkületet is vitt e nap jelentésébe, - így ugyanis nem minden szellemet tiszteltek, csakis a szenteket és a mártírokat.

A numerológiában e nevet a 3-as szám uralja, mely optimizmust, lelkesedést és inspirációt sugároz magából. Történelmi vonatkozásban ennek van is értelme, hisz a név a keresztény történelem kezdeteiből ered és ekkor nagyon is fontos volt egy lelkesedést kiváltó üzenetet hordozó elnevezés megtalálása. Egy szó, melyre odafigyeltek az emberek. Akárcsak a Samhain korábban a Mindenszentek éjszakája is a 9-es szám erős befolyása alá kerül, mely csak azt a tényt támasztja alá, hogy a pogány tradíciók gyökerei a keresztény vallás befolyása ellenére továbbra is megmaradtak.

Halloween

Az október 31-i napon Halloweent ünnepeljük, mely az 5-ös szám uralma alatt áll, ez izgalmat, szabadságot, kalandot rejt magában. A fiatalság és energia száma ez, mely ugyanakkor tele van lázadó és vállalkozó szellemmel. Ez megmagyarázza azt is, hogy még a felnőttek is élvezik a beöltözést és a riogatást ezen az éjszakán, -  beleértve a horrorfilmeket és a szellemjárta házakat.

Érdekes módon egyetlen más szám által sem kerül befolyásolásra ez az elnevezés, ami csak azt jelenti, hogy pogány és keresztény gyökereket ötvöz magában.


Témában megjelent publikációk


Hozzászólások

Hozzászólást csak regisztrált felhasználóink küldhetnek be!

Ha még nem tetted meg, regisztrálj itt, vagy jelentkezz be.

 

Nem érkezett még egy hozzászólás sem.

A portál ajánlata

Számokjelentése
Bíborcsillag horoszkóp
Kristályharmonizáció
Webáruház