Számmisztika - 8 betű, mely megváltoztatta az egész világot: F-a-c-e-b-o-o-k

8 betű, mely megváltoztatta az egész világot: F-a-c-e-b-o-o-k

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Számmisztika.hu

Címkék: 

A The Social Network című film magáról a Facebookról szól, s az alapítójáról, Mark Zukerbergről. A sztori igenis érdekes, ha figyelembe vesszük, hogy a Facebook alapjában változtatta meg, hogyan kerülnek interaktív kapcsolatba egymással az emberek, miként osztják meg egymással életüket az interneten.

Egész életünk legsorsfordítóbb és legerősebb szociális média élménye, - csak néhány billentyű megérintésével máris egy sor információt tölthetsz fel magadról, melyet szeretnél, ha mások is tudnának rólad. Interaktív módon, bárkinek elérhető veled kapcsolatban a megosztott információ, csak azért, hogy veled élje át az élményt, hogy tapasztalatot gyűjtsön, hacsak nem állítod be, hogy az oldalad csak az ismerőseidnek lehessen látható, - bár valljuk be, ez utóbbira kevesen fordítanak figyelmet.

A Facebook lehetőséget ad arra, hogy megosszuk életünk történetét a világgal, hogy kik vagyunk, mit dolgozunk, hol, mik a személyes érdeklődési területeink, a kedvenceink, az étkezési szokásaink és így tovább. Ma már alig van valami, amit még ne láttunk volna a neten. A fotók száma végtelen, - látjuk a gyerekeket, a szerelmeket, a kutyákat, a macskákat-képet kapsz a másik életéről. Sokan szeretik a gondolataikat, érzelmeiket is megosztani másokkal, hogy mit szeretnek és mit nem. Sőt még a "tetszik" ikon is extra szolgálattal bír arra, hogy bejelöljünk számtalan dolgot az interneten.

Az embereket sokan ki- és megfigyelik a Facebookon, s valljuk be, a rossz emberi tulajdonságaikkal együtt. A "rossz" viselkedéspélda persze sok más ember fotóit és saját privát oldalaik stílusát is befolyásolta. A legutóbbi példa: egy elbocsátott tanár közölte keserű érzéseit elküldésével kapcsolatosan, emellett tudatta, hogy a tanári pályát egyáltalán nem kedvelte és felsorolta azokat a gyerekeket is, akik nem éppen a szíve csücskei voltak. Ő valószínű nem gondolt rá, hogy a privát beállításokat használja. Aztán ott vannak azok a fotók az amerikai elnökről, mellyel valaki elkápráztatta az egész világot arról, hogyan is vacsoráznak a nagy emberek a Fehér Házban. Természetesen, ő valószínűleg tisztában volt a privát beállítások lényegével, de hát az egója mégiscsak győzött felette. Ezek csak példák arra, hogy nem mindent muszáj megosztanunk magunkról az egész világgal.

Beszéljünk először magáról a filmről, illetve, hogy mit árulnak el a számok Mark Zuckerbergről és Facebookról!

A Facebook szóhoz tartozó számok összege 31, vagyis a végeredmény a 4-es szám. A 4-es szám a logika száma, - rendszerezett, rendes és szisztematikus. A lehetőségek száma is, láthatjuk, hogy a szám vibrációja mit eredményezett a név számára, és milyen lehetőségeket, előnyöket hozott az alapítójának is. A 31-es szám az extrovertáltsággal függ össze, illetve a harccal azért, amiben hiszünk. Ez a névszám ugyanakkor a determináció és teljesítmény szimbóluma is az üzletek számára. Ez a névszám magába foglalja mások életét is. A Facebook egy hely és egy vibráció, ahol az erősség még inkább kifejezésre kerül.

A film címe, The Social Network a 72-es számra jön ki, melynek végeredménye a 9-es szám. A 9-es szám a széles látókör száma, az ideáké és akárcsak a 4-es is, a lehetőségeké. A 72-es szám növeli a vagyont és az elégedettség érzetét is.

Mark Zukerberg - ahogy mindenki emlegeti - neve a 69-es, vagyis 6-os számot adja. A 69-es a felelősség és önfeláldozás egyik legkifejezőbb száma. Ez a szám minden képességgel és tehetséggel felruházza az individuumot ahhoz, hogy materiális sikereket érjen el az életben a megfelelő érzelmi elhivatottsággal is. A Facebook sikere magáért beszél, 500 millió és sosem véget nem érő számú követőjével. A 6-os szám sokszor feltűnik olyan emberek sorsszámaként, akik igen befogadóak és képesek valóban segíteni másokat és mások igényeit előbbre valónak érzik sajátjukénál. Mark a Facebook üzletének 24%-os részesedéssel tulajdonosa, mely a 6-os számnak köszönhető, ami ugyebár vagyont növelő hatásáról ismert.

Az alapító születési neve Mark Elliott Zuckerberg, mely a 18-as számot, vagyis a 9-est hordozza magában. A 9-es száma humanitás száma, azoké, akik szeretnek egy új mozgalmat létrehozni, egy jobb világot teremteni. Nagyon idealisták e szám viselői, viszont naivak is lehetnek az emberekkel és azok metódusaival szemben, - erről a filmben is szó van egyébként. Ez a szám azoké, aki mély odaadással igyekeznek a világ áttranszformálásán. A 18-es szám az üzletet nemzetközi szereppel ruházza fel és viselőjének nagyon gazdag fantáziát ajándékoz.

Mark születési dátumából származó sorsszáma a 32, vagyis az 5. A 32-es szám segít azon képesség megszerzésére, hogy uraljuk az embereket és a társadalmat is. A Facebook önmagában egy uralkodó szociális társadalom. Amerika, a Keresztény, a szent, az erő, kör kifejezések mind vibrálnak ezzel a számmal. Ez a szám a megváltó száma, aki tudást és megvilágosodást hozhat a jelen és a jövő generációinak számára is. Az 5-ös számhoz tartozó alapvető értelem: a szabadság. Azok, akiknek ez a szám a sorsszáma, akkor érnek el személyes életükben és professzionális szemszögből nézve is nagy sikereket, ha nem korlátozzák őket és szabadon alkothatnak.

A Facebook alapítási ideje 2004 februárja, ez a 8-as számmal cseng össze. Igen kalandos szám, az erő, a felismerés, az elismerés szimbóluma. A víziók száma, a pénzzé és az erőé. Az elnevezésben magában is 8 betű szerepel, azért, hogy mindenki figyeljen rá és akarjon kapcsolódni a világnethez.

A filmet 2010. október 1-jén mutatták be, mely az 5-ös számot hordozza magában
. Az 5-ös szám a médiával függ össze, a szabályokkal, bármivel, mely befolyásolja a kommunikációt és a szociális médiát. Ez a dátum tehát egy jó választás volt, mivel a szám maga promotálta önmagát. Az 5-ös szám a kaland és az átélés száma is. A film reklámjának logójában szerepelt az 5-ös ismételten: "Nem lesz 500 millió barátod anélkül, hogy ne szereznél néhány ellenséget is." Ismét az 5-ös szám, plusz dupla 0 és máris megjelenik a kör és a folyamatosság jelképe, melynek sosem szakad vége, akárcsak az újonnan csatlakozók számának sem. Nem utolsó sorban az 5-ös szám, akárcsak Mark sorsszáma legyőzhetetlen erősítést kap az ismétlődés által.

Miért lett durván sikeres a Google?


Témában megjelent publikációk


Hozzászólások

Hozzászólást csak regisztrált felhasználóink küldhetnek be!

Ha még nem tetted meg, regisztrálj itt, vagy jelentkezz be.

 

Nem érkezett még egy hozzászólás sem.

A portál ajánlata

Számokjelentése
Bíborcsillag horoszkóp
Kristályharmonizáció
Webáruház